Aktivitet

Arbejdsforhold - Dansk Supermarked Group

Forslag til opgaver, hvor eleverne skal tage stilling til forskellige faktorer, der vedrører arbejdsmiljø og karrieremuligheder i koncernen. 

Dansk Supermarked Group er en international virksomhed, hvor man er klar over, at en af nøglerne til succes er gode medarbejdere både på kontorerne og i butikkerne. Ledelsen har hele tiden fokus på det psykiske og fysiske arbejdsmiljø og passer godt på sine medarbejdere. Når der skal udvikles ledere, hentes talenterne helst fra egne rækker.

 

Eksempler på emner til caseeksamen

 • Udarbejd et stillingsopslag. Der skal ansættes en elev til administrationen i udlandet.
   
 • Udarbejd et stillingsopslag. Der skal ansættes en salgsassistent i en af de nye butikker i udlandet.
   
 • Forbered en introduktion af hvad Dansk Supermarked Group gør for at integrere udenlandske elever. Nævn hvordan Netto giver udenlandske elever muligheden for at lære sproget i butikkerne og på kontorerne. Kom med forslag til hvordan Netto skulle afhjælpe sprogvanskeligheder blandt elever fra udlandet?
   
 • Du skal fremlægge for ledelsen, hvilke tiltag der er nødvendige, når samarbejdet med de lokale økologiske fødevareproducenter, hospitaler og børnehaver skal etableres. Du viser eksempler på mail/brevkorrespondance, PowerPoint præsentationer, facebookopslag, YouTube videoer – vær kreativ.
   
 • Både i butikkerne og på kontorerne skal personalet agere i henhold til Nettos værdisæt. Redegør for de 4 punkter.
   
 • Din chef beder dig forklare de nye elever i Netto, hvordan Dansk Supermarked Group tager ansvar for og hånd om hver enkelt elev ved hjælp af evalueringsskemaer, der afgør, hvor talentet for videreudvikling skal findes.
   
 • Vis i ord og billeder hvad Dansk Supermarked Group gør for medarbejderne både i og uden for arbejdstiden.

 

Uddybet eksemplet til caseeksamen:

Det gamle medarbejdermagasin NEWS havde en rubrik, som hed ”Kunden har ordet”. Medarbejdermagasinet NEWS er blevet erstattet af interne nyhedsbreve, som udsendes på mail. Du foreslår, at der i det nye nyhedsbrev kommer en fast rubrik, som hedder ”Eleven har ordet”.

Du skriver et indslag til din rubrik, hvor du beskriver, hvordan du mener, at der kan opnås et bedre fysisk og psykisk arbejdsmiljø i din Netto i udlandet. Dernæst præsenterer du din rubrik og indholdet for din chef. Han/hun er begejstret og beder dig sende rubrikken vedhæftet i en e-mail til ledelsen. Skriv e-mailen og redegør for, hvorfor du mener, at elever skal have plads interne kommunikationsplatforme.

 

Ressourcer

Det anbefales, at lærere og elever selv søger efter nye og aktuelle artikler, videoer og tekster på internettet.

Ledige stillinger

Jobtyper Oversigt over job- og karrieremuligheder i Salling Group

En god start Om at være ny i koncernen

Hverdag og fest Om hvad Salling Group gør for medarbejderne

Sallinggroupelev om at være elev i føtex, Bilka, NETTO og Salling

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.