Aktivitet

Uddannelse - JYSK

Om jobmuligheder, rekruttering og krav til JYSKs medarbejdere.

Eksempel 1. Ansøgning og CV

Du er netop blevet færdig med din grunduddannelse på handelsskolen. I dine praktikforløb har du været hos JYSK, hvilket du har været meget glad for. Butikschefen opfordrer dig til at søge en stilling. I din ansøgning fortæller du om dine mål for fremtiden, fx at du på sigt gerne vil arbejde i udlandet.

Til eksamen skal du præsentere din ansøgning og dit CV og begrunde dine valg af indhold, sprog, stil og layout. Nævne de egenskaber du vil fremhæve hos dig selv i forhold til at være den rette til jobbet. Forklare hvorledes du vil forberede dig til en evt. ansættelsessamtale.

 

 

Eksempel 2. Analyse af artikel

Du er næsten færdig med din grunduddannelse på handelsskolen. En dag læser du en artikel, der beskriver JYSK i positive vendinger. Artiklen sætter mange tanker i gang omkring den kommende tid, hvor du skal ud og finde en praktikplads. 

Til eksamen skal du præsentere din analyse af artiklen. Redegøre for målgruppe, formål og budskab. Inddrage kommunikationsmodellen samt fortæl hvilke medier, du normalt bruger til at orientere dig om nyheder.

 

 

Ressourcer

Det anbefales, at lærere og elever selv søger efter nye og aktuelle artikler, videoer og tekster på internettet.

elev.jysk.dk Om uddannelse, hverdagen og karrieremuligheder i JYSK

Pressemeddelelser og nyheder

Job.jysk.dk Artikler og videoer om diverse arbejdsområder i JYSK.

GOJYSK  online nyhedsmedie for medarbejdere 

 

Kreditering

Udarbejdet af Troels Lynggaard Iversen

Siden er opdateret 17. januar 2020 af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.