Aktivitet

Miljø og social ansvarlighed - Dansk Supermarked Group

Eksempler på emner til caseeksamen om CSR, velgørende formål, klima og bæredygtighed.

I Dansk Supermarked Group kaldes CSR derfor samfundsansvar. I samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp samler man penge ind til udviklingslande. Dette indsamlingsarbejde har vundet Dansk Supermarked Group både danske og internationale fundraising-priser.

 

Eksempel 1. Pressemeddelelse

Hos Dansk Supermarked Group har man et ønske om at gøre forbrugerne endnu mere bevidste omkring miljø og hvilke tiltag Dansk Supermarked Group gør for miljøet og hvilke sociale ansvar Dansk Supermarked Group tager. Du bliver bedt om at lave et udkast til en pressemeddelelse, hvor du bl.a. informerer om, hvordan Dansk Supermarked Group’s samfundsansvar kommer til udtryk fx i forhold til outsourcing, økologi og stop-madspild-tiltaget. 

Til eksamen skal du præsentere din pressemeddelelse og fortælle om din egen holdning til, hvorvidt virksomheder bør tage et samfundsansvar. Du skal redegøre for din pressemeddelelse via kommunikationsmodellen og sprog i forhold til målgruppen.

 

Eksempel 2. Facebook-kampagne

Føtex og resten af Dansk Supermarked Group gør meget for at tage et samfundsansvar, derfor har føtex for nyligt præsenteret et samarbejde med læger uden grænser. Dette ønsker de formidlet igennem flere af deres kanaler. Føtex bruger både Instagram, Facebook og Twitter. Da du på din arbejdsplads har ry for at være dygtig til sociale medier, spørger butikschefen dig om du vil komme med udkast til, hvordan nyheden kan præsenteres på de forskellige medier. Du skal komme med udkast til alle 3 medier. Henholdsvis 3 tweets til twitter, 2 billeder til Instagram og 2 posts til Facebook. 

Til eksamen skal du præsentere dine udkast til de forskellige sociale medier. Du skal desuden analysere det ene af dine billeder og redegøre for dets udtryk i forhold til målgruppen. Du skal desuden forberede dig på at diskutere fordele og ulemper ved anvendelsen af sociale medier.

 

Eksempel 3. Rygning

I Dansk Supermarked vil man gerne iværksætte nogle tiltag for at undgå, at medarbejderne ryger i arbejdstiden og at hjælpe ansatte med at kvitte smøgerne. De støtter ambitionen om en røgfri generation i 20130. I den føtex hvor du arbejder, har din chef bedt dig om at lave et opslag på medarbejdernes Facebookside om, hvordan I kan gøre arbejdspladsen røgfri. Bl.a. skal du inddrage forskellige artikler, der fortæller om skadeligheden af at ryge. 

Find evt. andre aktuelle temaer under pressemeddelelser

Til eksamen skal du gøre rede for layout, indhold, sprog og argumentation i forhold til målgruppe. Diskuter i hvor høj grad arbejdspladsen skal blande sig i om folk ryger.

 

Ressourcer

Det anbefales, at lærere og elever selv søger efter nye og aktuelle artikler, videoer og tekster på internettet.

På sallinggroup.com kan man fx læse om:

  • Klima og bæredygtighed
  • Flere valg
  • Muligheder for alle
  • Strategi og ansvarlighed
  • Plastic-principper
  • CSR-rapporter
  • Velgørende formål
  • Pressemeddelelser 
Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.