Artikel

Fremtidens rumstation - i et eud-perspektiv

Erhvervsuddannelsernes faglighed og håndværk er med til at bygge alt - også fremtidens rumstation. Bliv inspireret af materialet til at få nye perspektiver på emner i din undervisning.

Den danske astronaut Andreas Mogensen sætter i dette materiale fokus på forskellige faglige udfordringer ved at opholde sig rummet.

Materialets udfordringer retter sig mod erhvervsuddannelser inden for:

  • Omsorg, sundhed og pædagogik
  • Fødevarer, jordbrug og oplevelser
  • Teknologi, byggeri og transport

Udfordringernes konkrete løsninger tager udgangspunkt i grundfagligheden i mange forskellige erhvervsuddanneler, hvor STEM-faglige grundfag skal løse udfordringerne i samspil med de erhvervsfaglige fag.

Med materialet kan I arbejde ud fra en kontekst, der er inspirerende og motiverende for eleverne, og hvor de skal arbejde konkret med nye emner gennem en kreativ og problembaseret engineering-proces med fokus på fremtidens rumstation og livet i rummet.

Oversigt over undervisningsforløb

Til de erhvervsfaglige uddannelser er der udviklet fem undervisningsforløb knyttet til fire moduler i fremtidens rumstation:

  • Drivhusmodul: Konstruér et bæredygtigt drivhus til fremtidens rumstation
  • Drivhusmodul: Vandingssystem til plantebede i rummet
  • Sovemodul: Hvordan skal astronauten sove i nat?
  • Teknikmodul: Hvordan sikrer vi energiforsyningen på fremtidens rumstation?
  • Socialt modul: Hvordan kommunikerer vi med Jorden?

Find materialet

Du finder det samlede materiale her på esero.dk.

Kreditering

ESERO et ressourcecenter, som producerer uddannelses- og undervisningsmaterialer og aktiviteter om rummet til både dagtilbud, grundskolen, gymnasier og erhvervsuddannelser.

Det er ambitionen, at sitet skal inspirere til at få et nært kendskab til rummet som en ressource og et muligt karrierevalg for børn og unge i fremtiden.

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.