Artikel

Aktuelle emner i undervisningen - Ressourcer

Afsætning er et dynamisk og levende fag, som bidrager til elevernes faglige identitet og stolthed. Men hvordan får vi undervisere aktuel viden fra branchen, der kan levendegøre faget og bidrage til en faglig identitet?

Af fagbilaget for afsætning fremgår følgende:

”Afsætning er et dynamisk fag. For at levendegøre faget er det vigtigt at inddrage aktuelle emner og innovative virksomheder fra elevernes erhvervsfaglige uddannelse i undervisningen.”

Brancheorganisationer inden for de forskellige erhverv tilbyder aktuel og relevant information inden for elevernes valgte erhverv. Ofte kan du tilmelde dig brancheorganisationernes nyhedsbreve og få friske nyheder i din mailboks. Se liste på relevante brancheorganisationer for merkantile uddannelser nedenfor. Du kan også selv søge på flere og andre relevante brancheorganisationer for netop dit erhverv og den branche dine elever, beskæftiger sig med.

Nyhederne kan du bruge direkte i undervisningen, gerne i forbindelse med relevante faglige emner og kernestof i faget afsætning eller i relation til det uddannelsesspecifikke fag på de merkantil uddannelser. Alternativt kan eleverne diskutere en nyhed i undervisningen, eller du kan bruge nyhederne som en inspirerende måde at starte en lektion på i faget.

Dansk handelsblad

https://dhblad.dk/

 

Dansk erhverv

https://www.danskerhverv.dk/

 

FDIH

https://www.fdih.dk/

 

Dansk mode og tekstil

https://www.dmogt.dk/

 

Forsikring og pension

https://www.forsikringogpension.dk/

 

 

Kreditering

Birgitte Holm, fagkonsulent.

Siden er opdateret 28. oktober 2020 af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.