Aktivitet

Verden omkring Sanistål

Emner om e-handel, byggeri og Saniståls konkurrenter.

Sanistål må som alle andre virksomheder være opmærksom på konkurrenterne og deres handlinger. Desuden er der en række faktorer, der påvirker virksomheden. Det er vigtigt at følge udviklingen på områder som e-handel, og den overordnede økonomiske situation i samfundet har en afgørende betydning for efterspørgslen efter produkter til byggeri.

 

Eksempel 1 Saniståls konkurrenter

Sanistål har flere konkurrenter på markedet, som også sælger produkter til f.eks. VVS- og tømrervirksomheder. Det gælder om for Sanistål at være den foretrukne forretningspartner.

  • Fortæl om begrebet konkurrence. Her skal du komme ind på snæver og bred konkurrence, konkurrenceformer og konkurrencemæssige positioner.
  • Analysér Saniståls konkurrencesituation. Her skal du anvende relevante modeller og fagbegreber.
  • Vurdér hvilket delmarked Saniståls kunder befinder sig på. Analysér en typisk kundes købsadfærd, hvor du lægger særlig vægt på beslutningsprocessen og de valgkriterier, der må være vigtigst for kunderne.

 

Eksempel 2: Saniståls omverden: e-handel, byggeri og andre faktorer

I artiklerne om byggeri af boliger, betydningen af e-handel og boligjobordningen kan du læse om nogle af de faktorer, der påvirker Sanistål. 

  • Fortæl om de faktorer, som du mener har betydning for Sanistål. Det forventes, at du kan anvende en relevant model i din besvarelse.
  • Diskutér om faktorerne vil være trusler eller muligheder for Sanistål.
  • Boligjobordningen giver mulighed for, at boligejere kan få tilskud til renovering af deres bolig. Fortæl om købsadfærden hos en boligejer, der ønsker at renovere sin bolig. Her skal du inddrage relevante begreber. Hvordan kan et tiltag som boligjobordningen påvirke købsadfærden, f.eks. købsbeslutningsprocessen?

 

Ressourcer

Det anbefales, at lærerne selv søger efter nye og aktuelle artikler, videoer og tekster på internettet.

Konkurrenten Brødrene Dahl

Konkurrenten Lemvigh-Müller

Konkurrenten Brødrene A&O Johansen A/S

Omtale af platforme, der hjælper mindre håndværkervirksomheder til at styre deres indkøb

 

Kreditering

Udarbejdet af Eva Busk, Tietgen Business, 2016.

Siden er opdateret 22. september 2021 af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.