Redskab
Inspirationsmateriale om leg
Bliv inspireret til arbejdet med børns leg – en del af det fælles pædagogiske grundlag.
Dette materiale er til dig, som arbejder med pædagogik og udvikling i dagtilbud, eksempelvis som leder, pædagogisk personale eller konsulent. Materialet kan bidrage til refleksion over, hvordan du sammen med kollegaer, medarbejdere eller andre kan arbejde med at udvikle legen og jeres legemiljøer i praksis.
Materialet består af
- Hæftet ”Kort om leg”, som udfolder fire centrale temaer igennem fire kapitler:
- Børns leg, som handler om, hvordan leg opstår og udvikler sig, og hvilke former for leg, børn leger i dagtilbud.
- Legemuligheder, som handler om, at børn har brug for støtte til at opøve legeviden og legekompetencer for at deltage aktivt i legefællesskaber.
- Steder, rum og materialer i leg, som handler om, hvordan børn udvikler deres lege i samspil med det fysiske legemiljø.
- Pædagogisk personales understøttelse af leg, som handler om, hvordan dagtilbud kan fremme en rig legekultur med legemuligheder for alle ved at involvere sig i leg fra forskellige positioner.
Efter hvert kapitel finder du praksisnære cases samt refleksionsspørgsmål, som sætter fokus på jeres eget arbejde med leg.
- Modul om leg indeholder pointer fra legeforskning samt øvelser. Denne kan du bruge til at holde et oplæg som input til jeres arbejde med børns leg, fx på et personalemøde.
- Dialogkort, som giver jer spørgsmål til refleksion over arbejdet med leg.
Hent materialerne her
Viden og inspiration til at arbejde med børns leg.
Spørgsmål, I kan reflektere over, når I vil sætte fokus på børns leg og jeres legemiljøer.
Modulet indeholder oplæg med udvalgte videnspointer fra 'Kort om leg' samt øvelser med drøftelser, hvor I reflekterer over egen praksis.
Ønsker I et mindre antal trykte eksemplarer af materialet, kan I bestille det gratis hos Mercoprint. I betaler selv for fragt
Kreditering
Materialerne er udarbejdet af Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) for Børne- og Undervisningsministeriet i 2020 i forbindelse med realiseringen af den styrkede pædagogiske læreplan.
Tre forskere inden for børns leg har bidraget til udvikling af materialet: Ditte Winther Lindqvist, Helle Marie Skovbjeg og Søren Smidt.
Videoen er produceret af EMU og Kommunikation.