Eksempel fra praksis

Sådan bruger du det pædagogiske grundlag

I denne guide viser FOA, hvordan læreplanens pædagogiske grundlag kan præge hverdagen i dagplejen, formidlet gennem historier fra hverdagen.

barn der kigger ind i kameraet
© FOA

Inden I går i gang med at se på de reviderede læreplanstemaer og de nye læringsmål, er det vigtigt at kende det pædagogiske grundlag. Guiden går med udgangspunkt i dagplejen i dybden med de centrale begreber inden for det pædagogiske grundlag. Herudover kan I læse om den gode dagplejer og om 0-2-års-pædagogik.

 

Film

Denne film handler om det pædagogiske grundlag og viser, hvordan dagplejen i en legestue i Hvidovre arbejder med børnenes trivsel, læring og dannelse.

© FOA

Guiden Sådan bruger du det pædagogiske grundlag er udarbejdet af FOA, 2018. Filmen er produceret af RossenFilm for FOA, 2018.

Siden er opdateret 02. december 2020 af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.