Forskning og viden

Den nødvendige omsorg i vuggestuen

I denne Børn&Unge Podcast kan I møde forsker Thomas Gitz-Johansen, vuggestuen Manegen og høre om forskningsprojektet "Følelsesmæssige relationer mellem børn og voksne i vuggestuen.

I dagtilbud for de yngste børn lægges et følelsesmæssigt grundlag for, hvordan barnet kommer til at have det indeni. Derfor skal dagtilbuddet først og fremmest sørge for, at barnets grundlæggende behov er opfyldt, mens det er helt lille. Det gælder både de fysiske behov og de emotionelle behov for omsorg.

”Hvis man sidder dag efter dag med helt små børn, ved man fuldstændig instinktivt, at det eneste vigtige er, om de har det godt. Det kommer før alt andet, at barnet er trygt, og at det får sine følelsesmæssige behov opfyldt. Hvis man er tryg, kan man være nysgerrig. Hvis man er utryg, kan man ikke være nysgerrig. Sådan er det bare,” siger Thomas Gitz-Johansen.

I podcasten kan I høre mere om Thomas Gitz-Johansens forskning.

Hør podcasten 

Den nødvendige omsorg i vuggestuen

Børn&Unge Podcast, BUPL. Varighed: 23,17 min.

Kreditering

Podcasten er udarbejdet af Børn&Unge Podcast/BUPL, 2017. Forskningsprojektet Følelsesmæssige relationer mellem børn og voksne i vuggestuen (2017) er udarbejdet af Thomas Gitz-Johansen, lektor ved Pædagogik og Uddannelsesstudier på Roskilde Universitet og tilknyttet Center for Daginstitutionsforskning.

Læs mere om projektet på BUPL.dk

 

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.