Forskning og viden
Bæredygtighed i børnehøjde
"Bæredygtighed i børnehøjde" er et inspirationsmateriale, der formidler viden om miljø og bæredygtighed til dagtilbud og inspirerer til aktiviteter med udgangspunkt i denne viden.

Forskning peger på, at bæredygtighedsspørgsmålet bør spille en rolle i dagtilbuddets pædagogiske læringsmiljø, og at dette med fordel kan indebære, at børn oplever naturen i samspil med engagerede og vidende voksne.
I det pædagogiske læringsmiljø skal det pædagogiske personale sammen med barnet udfordre forståelser af, sprog for og tilgange til naturen og naturens bæredygtighed.
Materialets indhold
- Bogen Bæredygtighed i børnehøjde (PDF)
(bogen indeholder bl.a. resumé af forskningsreview, afprøvede aktiviteter og et planlægnings- og evalueringsskema) - Grønne Spirers hjemmeside (bl.a. det samlede forskningsreview, aktiviteter og interviews)
70 aktiviteter
Alle aktiviteter i materialet har fokus på miljø og bæredygtighed og er afprøvet i praksis. Aktiviteterne er inddelt i følgende kategorier:
- Affald
- Genbrug og genanvendelse
- Vand, energi og andre ressourcer
- Jord til bord
- Naturbevidsthed
- De små skridt
Bæredygtighed i børnehøjde er et delprojekt under Børne- og Undervisningsministeriets indsats Uddannelse for Bæredygtig Udvikling (2013). Friluftsrådets Grønne Spirer stod for delprojektet, hvis formål det var at:
- indhente viden, eksempler på og aktiviteter om bæredygtighed og miljø i relation til førskolebørn
- udvikle, afprøve og evaluere denne viden og de praktiske aktiviteter i en pilotgruppe
- udbrede og formidle resultaterne til pædagogisk personale og ansatte i forvaltningen samt til naturvejledere, skoletjenester og andre med interesse for området.