Aktivitet

Spring ud i naturen

Dette inspirationsmateriale inspirerer til, hvordan pædagogisk personale med naturen som ramme kan øge børns fysiske aktivitetsniveau, motoriske grundlag og generelle trivsel.

Tegninger til Spring ud i naturen
© Spring Ud I Naturen/Friluftsrådet

Bevægelse i naturen stimulerer sanser, muskler, knogler og led og styrker dermed den fysiske og motoriske udvikling.

Undersøgelser viser, at et barn, der dagligt kommer ud i naturen, har en bedre motorik, er bedre til at koncentrere sig, er mere fantasifuldt, mindre syg og i det hele taget gennemgår en mere alsidig udvikling.

Har barnet en sund og aktiv dagligdag, har det betydning for dets livsglæde og sundhed resten af livet.

 

Materialets indhold

  • Inspirationshåndbog om bevægelsesmiljøer, naturen som kropslig udviklingsramme, sanseudvikling i naturen, læring med kroppen i naturen og natur- og idrætspædagogik
  • Aktivitetskort med 75 natur- og bevægelsesaktiviteter
  • Motivationshæfte

Spring Ud i Naturen er et treårigt projekt, der løb i 2013-2016. Projektets ambition var at skabe en videns- og inspirationsplatform for krop og bevægelse med naturen som løftestang. Spring Ud i Naturen er udviklet af Friluftsrådet med støtte fra NordeaFonden.

I kan læse mere på Grønnes Spirers hjemmeside om Spring Ud i Naturen og Spring Ud-certificering.

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.