Aktivitet

Klar. Parat. Solsmart!

I app’en "Klar. Parat. Solsmart!" kan børnene gå på skyggejagt, smøre solvennerne ind i solcreme, give dem solbeskyttende tøj på og kæmpe mod uv-stråler som ægte ninjaer.

Tegninger af sjove figurer på en strand
© Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden

Solskoldninger i barndommen øger risikoen for kræft i huden senere i livet. Derfor er det vigtigt, at børn allerede i en tidlig alder får grundlagt gode solvaner.

Gennem leg og spil lærer børn i denne app, hvordan de kan beskytte sig mod solens stråler. App’en findes både til Android tablets/smartphones og til iPads/iPhones.

Ud over app’en findes yderligere materiale på www.solsmart.dk. Materialet er målrettet de yngste elever i grundskolen og indeholder bl.a. film og quizzer, men kan også anvendes til de ældste børn i dagtilbud.

 

Gode råd til solbeskyttelse

På www.solkampagnen.dk kan I læse mere om solkampagnens tre råd:

  • Skygge
  • Solhat
  • Solcreme

Nedenfor kan I finde en plakat med de tre solråd, som I kan printe til jeres dagtilbud.

Klar. Parat. Solsmart!

Klar. Parat. Solsmart! er udviklet af Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne. App’en er gratis, reklamefri og indeholder ikke tilkøbsfunktioner.

Find app'en Klar. Parat. Solsmart! her

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.