Redskab

Bedre børnemiljø

"Bedre børnemiljø" er en værktøjskasse med enkle, konkrete, gennemprøvede værktøjer, som kan inspirere til arbejdet med at sikre trygge og udviklende børnemiljøer i dagtilbud.

pige på cykel
© Dansk Center for Undervisningsmiljø

Materialet består af følgende værktøjer:

  1. Skab rum der virker hjælper jer med at arbejde med rummets indretning og sprog. Værktøjet skal understøtte jeres pædagogiske intentioner og mål i arbejdet med organiseringen af det fysiske og æstetiske børnemiljø. 
  2. Relationsskema giver jer et visuelt overblik over de enkelte børns relationer til de voksne i dagtilbuddet. 
  3. Venskabsskema hjælper jer med at skabe et visuelt overblik over venskabsforholdene i børnegruppen. 
  4. Undersøgelseskassen gør det enkelt for jer at inddrage børneperspektiver aktivt i jeres arbejde med at skabe og fastholde gode børnemiljøer.

Bag om materialet

Bedre børnemiljø er udviklet i samarbejde med ledere og pædagogisk personale i dagtilbud. Derudover har en ekspertgruppe bidraget med at kvalificere værktøjerne i forhold til indhold, struktur og brugervenlighed.

Bedre børnemiljø er udarbejdet af Dansk Center for Undervisningsmiljø og gennemrevideret i 2018.

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.