Forskning og viden
Kvaliteten i dagtilbud har betydning for udsatte børn
Forskningsoversigt fra Danmarks Pædagogiske Universitet gennemgår, hvad vi ved om dagtilbuds betydning for børn i udsatte positioner. Lyt også til podcasten Pædagogisk indblik.
Børn i udsatte positioner klarer sig bedre i skolen og senere i tilværelsen, hvis de kommer i dagtilbud af høj pædagogisk kvalitet.
En forskningsoversigt fra Danmarks Pædagogiske Universitet (DPU) gennemgår forskningen om, hvad vi ved om dagtilbuds betydning for børn i udsatte positioner. I forskningsoversigten gennemgår lektor Kirsten Elisa Petersen en række indsatser rettet mod ikke bare børn i udsatte positioner, men også mod deres forældre og det pædagogiske personale.
Podcast: Pædagogisk indblik
Samtidig med forskningsoversigten har DPU udgivet en podcast, hvor lektor Kirsten Elisa Petersen fortæller om dagtilbud og børn i udsatte positioner og om forskningsoversigten. Du møder også en klyngeleder og en pædagog fra en integreret institution på Ydre Nørrebro med en høj andel af børn i udsatte positioner. De fortæller om det meningsfulde arbejde med at gøre en forskel for disse børn og deres familier gennem tæt samarbejde med forældre og den lokale folkeskole.
Forskningsoversigt
I forskningsoversigten får du et indblik i resultaterne fra skandinavisk og international forskning på området. I materialet ”Dagtilbuddets betydning for børn i udsatte positioner” finder du følgende indhold:
- Dagtilbuddets betydning for børn i udsatte positioner
- Overordnede kommentarer til litteraturen på feltet
- Forskningen i dagtilbuddets betydning for børn i udsatte positioner – kort fortalt
- Hvilke børn taler vi om, når vi taler om børn i udsatte positioner?
- Hvordan er dagtilbuddet tilrettelagt, så det får betydning for børn i udsatte positioner?
- Hvad betyder det for børn fra udsatte boligområder, at de kommer i dagtilbud?
- Hvad betyder det for børn i udsatte positioner, at de kommer tidligt i dagtilbud?
”Dagtilbuddets betydning for børn i udsatte positioner” er udarbejdet af Danmarks Pædagogiske Universitet (DPU), 2019.
Du finder forskningsoversigten og podcastserien Pædagogisk indblik på dpu.au.dk