Redskab

Køn, krop, seksualitet og grænser

Dagtilbuddet bør være et sted, hvor børn lærer om deres krop, seksualitet og grænser, fordi pædagogerne griber børnenes undren og også selv tager emnerne op. Find inspiration i materialer fra Sex og Samfund.

Når børn erfarer, at hele kroppen er værdifuld, præcis som den er, er det både positivt her og nu, men også et vigtigt fundament for deres senere udvikling og trivsel.

Børn har brug for, at voksne er åbne og kan lære dem om krop, kønsidentitet og seksualitet uden skam og skældud. Og de er aldrig for små til at lære om deres egen krop, så længe de voksne tilpasser indholdet og formidlingen til barnets alder og udvikling.

 

Det pædagogiske arbejde

Sex og Samfund har udarbejdet en webside rettet mod det pædagogiske personale samt ledere i dagtilbud. 

På websiden finder du en podcast om børns seksualitet, anbefalinger til fagbøger og højtlæsningsbøger for børn. Desuden kan du bestille foldere eller workshops, som handler om det pædagogiske arbejde med børns køn, krop og seksualitet

Find materialet: Sex og Samfund | Det pædagogiske arbejde
Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.