Kærlighed i hjernen

Glem alt det med hjertet et øjeblik. Disse materialer forklarer det neuropsykologiske aspekt ved kærligheden og giver en kritisk vinkel på selv samme.

 

De tre kærlighedssystemer
 

Helen Fisher er svær at komme udenom i et tema om kærlighed eller forelskelse. Hendes forståelse af de tre kærlighedssystemer er på en og samme tid genkendelige, logiske og fagligt velunderbyggede. TED-talken giver mulighed for at have den kritiske vinkel med i præsentationen af den neuropsykologiske viden.

Siden her præsenterer muligheder for at arbejde med både kortere og længere videoklip, ligesom der er linket til tekster af forskellig sværhedsgrad og en længere case, der kan skæres i, om nødvendigt. I en video fra DR kan det ses, hvordan kærlighed påvirker hjernen samt en TED-talk der giver et kritisk syn på hjerneforskningen.

Der er linket til Evolutionspsykologien, da kærlighedssystemerne kan forstås i dette lys. Ligeledes er der linket til Årsager til afhængighed, da dopaminsystemet og oxytocinsystemet kan have store overlap til afhængighed - altså, at manglende sociale bånd kan øge risikoen for afhængighed.
 

Kreditering

Anders Fischer Riber, Horsens HF & VUC

Siden er opdateret 24. januar 2020 af emu-redaktionen
Samarbejdspartnere:
Rettigheder:

Rettigheder

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - BY/NC/SA Navngivning / Ikkekommercielt / Del på samme vilkår. http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/dk/.
Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme
Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.