Nyhed

Kreativ elevkonkurrence med fokus på it-sikkerhed

Oktober 2021 er europæisk cybersikkerhedsmåned.  Derfor lancerer STIL og Cyberskills "Cybermissionen" - en faglig konkurrence med fokus på it-sikkerhed og databeskyttelse.

Til konkurrencen hører en række undervisningsmaterialer, så du og dine elever kan arbejde med it-sikkerhed og databeskyttelse på en lærerig og kreativ måde. 

Cybermissionen henvender sig til alle ungdomsuddannelser og tager afsæt i virkelighedsnære cases, som er udarbejdet i samarbejde med TDC NET og Microsoft.
Eksempelvis kan eleverne prøve kræfter med at lave awarenesskampagner, der virker, udarbejde en risikoanalyse og en trusselsvurdering eller arbejde med at forhindre databrud.
Konkurrencen har til formål at styrke unges kompetencer og digitale dannelse inden for it-sikkerhed, men også at øge interessen for feltet og bevidstheden om, at det er en spændende mulig karrierevej og et vigtigt emne at dygtiggøre sig indenfor. 

På Cybermissionens hjemmeside cybermissionen.cyberskills.dk kan man tilmelde sig konkurrencen. Hjemmesiden bliver løbende opdateret med:

  • Undervisningsforløb med tilhørende lærervejledninger udviklet af CyberSkills (se partnere på cyberskills.dk)
  • Aktuelle og nærværende problemstillinger inden for it-sikkerhed, udviklet i samarbejde med TDC NET og Microsoft
  • Et konkurrencekoncept med mulighed for at deltage i en national konkurrence. Man kan også anvende Cybermissionen som en almindelig øvelse i undervisningen, og konkurrenceelementet er dermed frivilligt.
  • Virtuelle workshops, talks og kick-off-arrangement

Cybermissionen er beregnet til forløb på ca. 5-6 timer men kan tilpasses lokale ønsker i forhold til fag og omfang og kan således placeres i faste moduler eller forløb. Konkurrencen bliver skudt i gang den 4. oktober og løber indtil 1. december.

Man kan tilmelde sig på dette link og få nærmere information om ressourcer, vigtige datoer og præmier, når konkurrencen går i gang. Læs mere på Cybermissionens hjemmeside: cybermissionen.cyberskills.dk

Har du spørgsmål til Cybermissionen kan du kontakte Eva Marie Ottow på eva.marie.ottow@stil.dk.

 

Undervisningsmateriale om Cybersikkerhed og digital dømmekraft

Har man lyst til, at arbejde videre med cybersikkerhed og digital dømmekraft findes der også et helt vidensområde med artikler, forløb og aktiviteter på emu om emnet.

Klik på dit fagområde herunder og gå direkte til materialet:

Siden er opdateret 02. november 2022 af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.