Global idéhistorie

Find inspiration til arbejdet med global idéhistorie her.

Idéhistorie har flere muligheder for at tilgå gymnasiereformens globale kompetencer. Nedenstående to artikler giver indblik og inspiration til det globale aspekt i idéhistorie B.

Et nyere forskningsfelt er "global idéhistorie" som her præsenteres i en baggrundsartikel af Melanie Lindbjerg Guichon, Idéhistorie, AU, som et overblik over den forholdsmæssige nye forskningstradition omkring global idéhistorie. Hun angiver også en række tilgange, hvormed forskningen tilgår de globale aspekter.

Denne baggrundsviden kan med fordel suppleres af artiklen: Vinkler til global idéhistorie i praksis, som udvider global idéhistorie som praktisk vinkling i gymnasiefaget. Artiklen er skrevet af Casper Andersen, idéhistorie, AU, Alex Young Pedersen, fagdidaktisk kursusleder og Anders Kristensen, fagkonsulent.

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.