Nyhed

Vejledning til Folkeskolens Nationale Overgangstest

Folkeskolens Nationale Overgangstest skal gennemføres i en overgangsperiode fra dette skoleår til og med skoleåret 2025/2026, hvorefter Folkeskolens Nationale Færdighedstest tages i brug fra skoleåret 2026/2027

I november og december 2022 skal skolerne gennemføre Folkeskolens Nationale Overgangstest i læsning og matematik for første gang. Testene gennemføres i følgende perioder:

  • Test i læsning skal gennemføres fra den 7. november – 25. november 2022
  • Test i matematik skal gennemføres fra den 28. november – 16. december 2022

Det betyder, at der er tre uger til at gennemføre test i læsning og derefter tre uger til at gennemføre test i matematik.

 

Se hvordan du gør i vejledningen

Du kan læse mere om Folkeskolens Nationale Overgangstest i en vejledning, som findes på ministeriets hjemmeside: Regler og vejledning | Børne– og Undervisningsministeriet.

I vejledningen kan du bl.a. finde information om formålet med Folkeskolens Nationale Overgangstest, hvordan testene skal gennemføres og hvordan du finder, bruger og formidler resultater efter testen.

Du kan også se en video om Folkeskolens Nationale Overgangstest. Videoen er et supplement til vejledningen om Folkeskolens Nationale overgangstest - til lærere i dansk og matematik.

Mere information om Folkeskolens Nationale Overgangstest

 

Det fremtidige evaluerings- og bedømmelsessystem

Folkeskolens Nationale Overgangstest er en del af den politiske aftale om det fremtidige evaluerings- og bedømmelsessystem i folkeskolen, som folkeskoleforligskredsen indgik i efteråret 2021.

Det fremtidige evaluerings- og bedømmelsessystem skal samlet set bidrage til en endnu stærkere evalueringskultur i folkeskolen, ligesom der skal etableres en stærkere opfølgningskultur. Læs om alle initiativerne i det fremtidige evaluerings- og bedømmelsessystem på uvm.dk her: Test, evaluering og skoleudvikling | Børne– og Undervisningsministeriet (uvm.dk)

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.