Redskab

Inspiration og eVejledning

Det kan være svært at finde rundt i udbuddet af uddannelsesmuligheder, så eleverne skal klædes på til at tage et kvalificeret uddannelsesvalg. Det kan eVejledning og andre inspirationsmaterialer hjælpe med.

Et tilbud til alle

eVejledning er et tilbud til alle, der har brug for vejledning om uddannelse og job. Der vejledes via chat, telefon og mail og der er tilbud om digitale møder med aktuelle temaer. 

eVejledning kan svare på spørgsmål om ungdomsuddannelse, videregående uddannelse samt efter- og videreuddannelse. eVejledning kan også hjælpe med at få overblik og idéer til uddannelsesvalg.

Herunder beskrives en konkret idé til, hvordan eleverne, med udgangspunkt i et redsakb i form af en powerpoint, kan arbejde med spørgsmålet: Hvad vil jeg efter 9. klasse?

Nederst på siden findes links mere information om eVejledning.

 

Redskab til arbejdet med uddannelsesvalg

Dette inspirationsmateriale tager udgangspunkt i filen "Hvad vil jeg efter 9. klasse?". Det er en powerpoint, og du finder den øverst på siden.

Powerpointen indeholder et slide med fem farvede oversigtskasser, der hver repræsenterer et område eller en vej, eleverne kan vælge at gå, når de er færdige med 9. klasse. Desuden findes slides med uddybende spørgsmål om de fem områder, som eleverne kan arbejde med i mindre grupper.

Forslag til organisering
Eleverne kan arbejde i årgang eller klassevis – og der kan arbejdes i grupper á 3-4 elever inden for hvert område. Der kan sagtens være flere grupper inden for hvert område.

Eleverne kan vælge sig ind på et område efter interesse, og de kan skiftevis besvare de stillede spørgsmål i gruppen. Eleverne kan derefter vælge sig ind på et nyt område, og processen kan gentages, mens læreren kan fungere som inpirator for grupperne og lytte og stille uddybende spørgsmål.

Der kan samles op ved, at eleverne skriftligt besvarer spørgsmål som:

  • Hvad valgte du i dag?
  • Hvilken viden fik du i dag?
  • Hvad mangler du at underssøge?

 

Kontakt og mere information

eVejledning er en del af UddannelsesGuiden: ug.dk

Du kan finde mere information om eVejledning og kontaktinformation her: eVejledning

 

 

Siden er opdateret 23. februar 2021 af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.