Måltider og madkulturer

Måltider og madkultur omhandler mange slags måltider i mange kulturer både i dag og i fortiden. 

Det kræver ofte et dybere kendskab til en kulturs historie og geografiske faktorer at forstå denne kulturs mad- og måltidskultur. Indenfor dette kompetenceområde kan der for eksempel arbejdes med, hvordan særlige måltider som morgen- eller aftensmad bliver sat sammen. Der kan også arbejdes med særlige traditionsbundne eller rituelle måltider som julemad, thanksgiving eller eid, ligesom der kan lægges vægt på at undersøge forskellen mellem kulturer i nutid og fortid og forskellige steder på jorden.

Læs mere om kompetenceområdet måltider og madkultur i Faghæftet for madkundskab
Faghæftet indeholder Fælles Mål samt fagets læseplan og undervisningsvejledning.

Find idéer til at arbejde med måltider og madkultur her.

Forløb

Siden er opdateret 06. oktober 2020 af emu-redaktionen
Rettigheder:

Rettigheder

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.