Artikel

Madkundskab - Overblik over digitalt tilgængelige aktiviteter til 6.-10. klassetrin

Her finder du forslag til frit tilgængelige læringsaktiviteter til madkundskab, som eleverne kan arbejde med som en del af fjernundervisningen.

Undervisningsforløb 6. klasse

Sanketur

I dette forløb, i aktivitet 1+2, arbejder eleverne med, hvilke sankelandskaber der findes. I forløbet er der lagt op til at sanke ved skolen, men det kan ændres til, at eleverne skal sanke, hvor de bor. Herefter kan eleverne dele deres fund via billeder.
Fire danske sankelandskaber (smagforlivet.dk).

Forløbet kan suppleres af denne aktivitet fra forløbet ”smag for naturen” i et samarbejde med dansk. Her kan eleverne udarbejde en medieproduktion af de billeder, de har taget.
Vi samler billeder og laver katalog/planche/novelle (smagforlivet.dk).

 

Lev sundere med kostrådene 5.-6. klasse

I dette forløb kan eleverne arbejde med alle, eller udvalgte, kostråd. Der er opgaver og aktiviteter til hvert af kostrådene.

Lev sundere med kostrådene (Publikation fra altomkost.dk).

 

Ratatouille

I dette forløb kan der arbejdes med filmen Ratatouille. Eleverne ser filmen og arbejder derefter med spørgsmål dertil.

Ratatouille – opgaver til madkundskab (skoleskabet.dk).

 

Madpyramidespillet

Coops madpyramide er omdrejningspunktet i Sundhedsspillet. Ved at svare rigtigt på en række spørgsmål om sundhed kan eleverne erobre madvarer til madpyramiden.

Madpyramidespillet (Coop - skolekontakten.dk).

 

 

Undervisningsforløb 7.-10. klasse

 

Madpyramidespillet

Coops madpyramide er omdrejningspunktet i Sundhedsspillet. Ved at svare rigtigt på en række spørgsmål om sundhed kan eleverne erobre madvarer til madpyramiden. Inden spillet kan der arbejdes med det tilhørende materiale om kroppens energikilder og fagbegreberne kulhydrat, fedt, proteiner, kcal mm.

Madpyramidespillet (Coop - skolekontakten.dk).

 

Hungry planet- madkulturer

Lad eleverne gå på opdagelse i alle de flotte billeder af forskellige nationaliteters indkøb. På skoletjenesten er der udviklet et undervisningsforløb til denne billedserie.

Hungry Planet Family Food Portraits (Fotografier af Peter Menzel).
Brug udstillingen til læring (Hungry Planet skoletjeneste).

 

Siden er opdateret 02. november 2022 af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.