Artikel

Idræt - Overblik over digitalt tilgængelige aktiviteter til 6.-10. klassetrin

Her finder du forslag til frit tilgængelige læringsaktiviteter inden for idræt, som eleverne kan arbejde med som en del af fjernundervisningen.

Undervisningsforløb til 6. klasse

Find inspiration til bevægelsesundervisning. 

 

Atletik, triatlon og fairplay

Her finder du forløb til emnerne: Atletik, triatlon og fairplay. Alle øvelser kan laves uden adgang til atletikstadion. Der findes opvarmningsøvelser, aktivitetsbeskrivelser, illustrationer og teknikvideoer, som alt sammen gør det let forståligt for eleverne.

Læs mere på undervisning.skoleol.dk.

 

Corona bingo

I dette forløb skal eleverne ud i nærområdet og tage billeder af det, der findes på deres bingoplade og af dem selv. De må løbe, cykle, løbe på løbehjul osv.

Link til corona bingo hos Dansk Skoleidræt (skoleidraet.dk)

 

 

Undervisningsforløb til 7.-8. klasse

Find inspiration til bevægelsesundervisning. 

 

Yoga og meditation

Yoga- og meditationsforløbet finder du i værktøjskassen i Zen Basic. Her er en lærervejledning og et elevkompendium. Undervisningsmaterialet er bygget op om tekster, video, refleksionsspørgsmål og praksisøvelser, som kan laves hjemme – både selvstændigt og via virtuelle møder i grupper.

Du kan logge ind med:

Brugernavnet: test

Password: fællesskab

Link til yoga- og meditationsforløb fra skoleglæde.nu. 

 

Dans og udtryk

I disse 9 film kan eleverne danse sammen med danseren og koregrafen Peter Friis. Dansene varer fra 3-9 minutter. Alle videoerne ligger på Facebook under DGI Sydvest Gymnastik fra 5.-13. april. Slutmålet kunne være, at eleverne selv laver en dans og filmer den til dig.

Link til DGI Sydvest Gymnastik (facebook.com).

 

Boldbasis og boldspil

I dette forløb er der fokus på teknikken: At kunne mestre et spark, et kast, at gribe, tæmme og slå til en bold.

Link til en guide fra Dansk Skoleidræt (PDF).

 

Undervisningsforløb til 9.-10. klasse

Find inspiration til bevægelsesundervisning. 

 

Orienteringsløb

På denne side kan du finde kort over en masse stationære poster. Alle posterne er indtegnet på kortet. Man kan vælge at lave sin egen rute eller følge et af forslagene. Kort over ruten og posterne kan printes eller downloades til telefonen.

Link til nærmeste orienteringsløb her (findveji.dk).

 

Atletik

Klassekamp i alternative atletikdiscipliner. Der har været afholdt en landsdækkende konkurrence, som nu er overstået. Materialet kan give inspiration til discipliner til jeres egen klassekamp. Disciplinerne står ca. midt på siden. På Skole OL´s hjemmeside finder du en masse træningsøvelser, illustrationer og teknikvideoer, som kan laves inden klassekampen.

Link til nyhed: Atletik rykker hjem til alle med "STAY-SAFE Atletik-for-alle" aktivitet på dansk-atletik.dk.

Læs mere på undervisning.skoleol.dk.

 

Naturfitness

På denne side kan du finde inspiration til fitness i naturen. Brug øvelserne fra linket og få eleverne til at lave en træningslogbog. Eleverne kan skrive antal lavede øvelser på en given tid ned, eller de kan lave deres eget personlige mål. Lad dem eksempelvis træne 3 gange om ugen i to uger, og se om der er sket en forbedring.

Link til naturfitness hos Naturstyrelsen (PDF).

 

Siden er opdateret 17. august 2022 af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.