Artikel

Billedkunst - Overblik over digitalt tilgængelige aktiviteter til 6.-10. klassetrin

Her finder du forslag til frit tilgængelige læringsaktiviteter inden for de tre kompetenceområder i billedkunst, som eleverne kan arbejde med som en del af fjernundervisningen.

Foto: Marlene Muhlig
© Marlene Muhlig

Islamiske mønstre

Besøg Davids Samling og lad eleverne arbejde med islamiske mønstre. Der findes både en introduktion til, hvordan man farvelægger mønstre i den islamiske verden, samt mønstre som kan downloades og farvelægges.   

Link til aktiviteten hos Davids Samling

© Davids Samling

Memory-spil

Besøg Davids Samling og lad eleverne arbejde med museets kunstsamling gennem et memory spil. Denne aktivitet forudsætter, at eleverne har gennemgået kunstværker fra Davids Samlings tre afdelinger: Ældre europæisk samling, Nyere dansk samling og Islamisk samling.

Link til aktivitet hos Davids Samling

Link til kunstsamling hos Davids Samling

Københavns Kommunes billedskoler
© Københavns kommunes billedskoler

Tegneopgaver

Besøg Københavns Kommunes billedskole for børn og unge. Her findes et hav af aktiviteter.

Link til forskellige aktiviteter hos billedskolen.dk

screen dump Guggenheim
© Styrelsen for Undervisning og Kvalitet

Billedanalyse på Guggenheim Museum 

Besøg Guggenheim-museet i New York. Klik på musen, og naviger dig rundt på det berømte Guggenheim-museum i New York. Giv evt. eleverne til opgave at spotte værker af Albert Gleizes eller Paul Cézanne, og lad dem lave en billedanalyse ud fra et værk, de selv vælger.

Besøg Guggenheim Museum

screendump instagram
© Styrelsen for Undervisning og Kvalitet

Origami - vask hænder og fold

Besøg instagram og lad eleverne arbejde med den antikke papirfoldekunst. Lad fx eleverne se små videoer med instruktion i, hvordan de folder moduler. Herefter kan de få til opgave selv at fremstille moduler af forskellig kvaliteter af papir, de har der hjemme, fx kopipapir, avispapir og servietter. Det er muligt at bygge videre på modulerne ved at sammensætte dem til forskellige skulpturer. Eleverne kan billeder af deres forskellige skulpturer til hinanden med beskrivelse af, hvordan de har eksperimenteret med papirkvaliteterne og betydningen af dette for skulpturens udtryk.

Screen dump fra SMK.dk
© Statens Museum Kunst

Oplev kunst fra Statens Museum for Kunst på sofaen

Besøg Statens Museum for kunst, og lad eleverne læne sig tilbage og se på mere end 700 års kunst og kunsthistorie. Du kan fx give eleverne til opgave at udvælge værker fra forskellige kunsthistoriske perioder på SMK´s onlinesamling. Eleverne kan indsætte værkerne i en Tiki-Toki Timeline på Skoletube.

Besøg SMK Open her

Siden er opdateret 15. august 2022 af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.