Artikel

Tysk - Overblik over digitalt tilgængelige aktiviteter til 6.-10. klassetrin

Her finder du forslag til frit tilgængelige læringsaktiviteter i tysk, som eleverne kan arbejde med som en del af fjernundervisningen.

Undervisningforløb til 6. klasse

 

Schmecksplosion

I dette forløb skal eleverne arbejde med kulturforståelse og lytning via et filmklip, hvor tysktalende børn laver mad.

Link til filmklip hos CFU

 

Clara und das Geheimnis der Bären 

Forløb udarbejdet af Inge Villum Weiss. I dette forløb skal eleverne arbejde med kulturforståelse og lytning gennem filmen, der foregår i Alperne. Efterfølgende skrives blandt andet personbeskrivelser.

Link til forløb i pdf-format

 

Undervisningsforløb til 7.-8. klasse

 

Kaiserschmarrn

Forløbet er udviklet af Lene Thorup Bernvil. I dette forløb får eleverne til opgave at filme sig selv i køkkenet, hvor de laver en østrigsk dessert.

Link til forløb i pdf-format

 

Kein Herz für Inder

I dette materialer fra CFU skal eleverne arbejde med kulturforståelse og lytning, og der foreslås skriveopgaver som for eksempel resumé eller personbeskrivelse i det medfølgende materiale.

Link til materiale hos CFU

 

Tysk musik

I dette forløb får eleverne et indblik i tysk musik anno 2020, og de kan synge, rappe og lære nye ord med musikvideoerne.

Der er et Arbeitsblatt til alle sangene. Niveau A1 passer til eleverne i 6., 7. og 8. Men måske kan dine elever også lave nogle af de sværere opgaver?

Da teksterne følger med, kan eleverne også øve sig på selv at synge/rappe et vers. Hvis de sender det på en lydfil, kan du give feedback på udtale.

Link til Step into German

 

Undervisningsforløb til 9.-10. klasse

 

Genforeningen

Forløbet er af Line Ingemann Hornbech. For 100 år siden blev Sønderjylland genforenet med resten af Danmark. Ved at arbejde med dette forløb får eleverne viden om grænseområdet og lærer blandt andet at kunne diskutere for og imod en sag.

Link til forløb om genforeningen i pdf-format

 

Ich mache ein Erklärvideo

Forløbet udviklet af Mette Lehnert. I dette forløb lærer eleverne, gennem videoer eller tekster, et specifikt tematisk ordforråd, så de selv kan filme og forklare om for eksempel makeup-rutiner, computerspil eller madlavning.

Link til Ich mache ein Erklärvideo i pdf-format

 

Spielzeugland

I dette forløb får eleverne historisk indblik i 2. verdenskrig gennem kortfilmen om to drenges skæbner. Sprogligt fokuseres der på adjektiver og fri skriftlig fremstilling.

Link til film hos CFU

Link til opgaver

Siden er opdateret 02. november 2022 af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.