Os og Kimmy Cantrell

Springfrøprisens 3. præmie gik i 2016 til Privatskolen Als fra Sønderborg Kommune for projektet ”Os og Kimmy Cantrell”, som inddrager en 2.-klasse i et billedkunstforløb på 12-14 lektioner.

Gennem inspiration og leg med blæk, farver og ler blev eleverne i 2.klasse klædt godt på til at fremstille hver deres flotte lermaske inspireret af den amerikanske kunstner Kimmy Cantrell. Efterfølgende blev maskerne udstillet på KunstPunkt i Augustenborg.

Projektets opbygning og indhold
Som introduktion til projektet kiggede klassen på forskellige Kimmy Cantrell lermasker og udpegede maskernes kendetegn. Herefter tegnede eleverne hver fem skitser, inden de skulle vælge den bedste skitse ud, tegne den op  og farve den i kraftige farver med Neocolor.

Næste gang skulle maskernes laves i ler. Eleverne fik en lerplade med en kopi af deres tegning ovenpå, så de kunne tegne ovenpå alle konturstreger med en flad blyant, inden de “skar” maskerne ud med slynger og ridsede konturstregerne op igen. Så skulle lermasken farvelægges med Neocolor på samme måde som tegningen, hvorefter eleverne  malede maskerne med sort blæk og tørrede dem af med papir. Maskerne blev “poleret” med papir, så farvekridtfladerne blev blanke.

Til sidst blev maskerne monteret på stativer, så de kom til at ligene rigtige Kimmy Cantrelle masker.

Læs om hele forløbet her.

Læs et indlæg om ferniseringen og se en video af processen her

Siden er opdateret 07. februar 2019 af emu-redaktionen
Rettigheder:

Rettigheder

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.