Eksempel fra praksis

Den Levende Præsentation (Was’Op)

Vinder af Springfrøprisen 2016: 8. klasse fra Ulfborg Skole i Holstebro Kommune med projektet ”Den Levende Præsentation (WAS'OP)”, der er et tværfagligt projekt i musik, dansk, idræt og de naturvidenskabelige fag.

 

Børne- og Undervisningsministeriet og Kulturministeriet har sammen stiftet Springfrøprisen. Prisen er blevet uddelt en gang årligt i perioden 2010-14 og 2016-18, hvor den har præmieret særlige projekter inden for de praktiske, musiske og kunstneriske fag i grundskolen.

Projektet lægger vægt på at styrke elevernes kompetencer inden for kreativitet, innovation og entreprenørskab gennem et tværfagligt forløb, hvor idræt og musik bruges til forståelse og formidling af vanskelige naturvidenskabelige teorier.

 

Forløbets opbygning

På forløbets første dag præsenteres eleverne for forskellige virkemidler og fortælleformer inden for musikdramatik.  Herefter arbejder de i grupper med udgangspunkt i metoden Write-a-science-opera" med at skabe en musikdramatisk fortælling over et givet naturvidenskabeligt emne.

På andendagen starter den konkrete kreative proces, hvor eleverne selv (med hjælp fra forskellige kunstnere/instruktører) skal skabe en "Levende præsentation" af et naturvidenskabeligt emne. Denne præsentation øves på dag tre.

På dag fire skal det hele sættes sammen, og dagens afsluttes med en fælles opvisning og en refleksion over, hvad der skal justeres, inden det hele skal opføres næste dag.

Den sidste dag bruges på at øve, afholde generalprøve og opføre en samlet forestilling.

Se eleverne opføre en Was’Op om elektromagnetisme her.

Skolen har udarbejdet en drejebog med konkrete anvisninger på arbejdsprocesserne, der ligger til grund for dette projekt. Hent drejebogen for projektet i filen øverst på siden. 

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.