Artikel

Tilmeld din klasse til Historiedysten 2020

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg udfordrer 3.-9. klasser til dyst om det uofficielle Danmarksmesterskab i historie. Det overordnede emne for konkurrencen er i 2020 Genforeningen, i anledning af 100-års jubilæet for Sønderjyllands genforening med Danmark. Klassen deltager som samlet hold, og konkurrencen inddeles i tre klassetrins niveauer fordelt på 3.-4. klasse, 5.-6 klasse og 7.-9. klasse. 

Det er gratis at være med, og alle skoleklasser i både Danmark, Grønland og på Færøerne inviteres til at deltage. I år er også de danske skoler i Sydslesvig inviteret til at deltage. Tilmeldingen er åben frem til den 28. august og kan ske via Historiedystens hjemmeside.

Tilmeld dig Historiedysten 2020 her

Konkurrencen er inddelt i tre runder og løber af stablen efter sommerferien 2020. Runde 1 finder sted mellem d. 1. - 4. september og er en online quiz med udgangspunkt i det tilgængelige undervisningsmateriale. Finalen afholdes på Frederiksborg Slot i oktober 2020.

Til Historiedysten 2020 er der udviklet et undervisningsmateriale i form af en digital læringsplatform og elevark til brug i undervisningen samt en lærervejledning til hvert niveau. Undervisningsmateriale ligger frit tilgængeligt på Historiedystens hjemmeside.

Tilgå undervisningsmaterialet her

Læs mere om konkurrencen på Historiedystens hjemmeside og find undervisningsmaterialet på www.historiedysten.dk

Siden er opdateret 13. august 2020 af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.