Portfolioprøve

Her kan du finde eksempler fra praksis på, hvordan en portfolioprøve kan se ud i fag og faglige temaer.

Portfolioprøven er en mundtlig eksamination, der tager udgangspunkt i udvalgte produkter og materialer, som eleven har udarbejdet i undervisningen. De udvalgte produkter og materialer samles i en præsentationsportfolio.  

Denne portfolio er udgangspunktet for den samtale, eleven har med censor og eksaminator ved den mundtlige prøvehandling. Kravene til indholdet i elevens præsentationsportfolio varierer fra fag til fag. Du kan finde information om portfolioprøven i de enkelte fag i læreplaner og fagbilag.

Nedenfor kan du finde inspiration til afholdelse af portfolioprøven. Du kan bl.a. se en video om portfolioprøven og finde materiale, der omhandler og arbejder med denne prøveform.

Du kan også læse mere om reglerne for prøverne på siden ’Prøveregler’ eller på Børne- og Undervisningsministeriets hjemmeside.

FGU - eksamen - portfolieprøven

Portfolioprøve

I denne film kan du blive klogere på portfolioprøven, og du kan også se et eksempel på, hvordan en portfolioprøve kan se ud på FGU.

© Børne- og Undervisningsministeriet
FGU - prøve - portfolio - eksempel (december 2019)
Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.