Eksempel fra praksis

Barndom

Barndom er en observerende norsk dokumentarfilm, der følger børn i Aurora Barnehage gennem et år – på barnets og legens præmisser. Her kan I se filmens trailer.

© Margreth Olin

Trailerens varighed: 2,17 min.

 

I filmen Barndom træder I ind i barnets verden. Her er ingen voksne, som udtaler sig på vegne af børn. Her er barnet i sin egen tid, sin egen leg, sin egen udvikling og skabelse.

Barndom kan give jer et udgangspunkt for at tale om legens funktion i barnets liv, om venskab mellem børn, om en tryg tilknytning og tillid i relationer mellem voksne og børn samt om barnets hemmelige leg, som de voksne måske ikke altid forstår.

Filmens instruktør, Margreth Olin, fortæller om formålet med filmen, at hun ”ønsker en samtale, hvor man har respekt for barnets vesen, barnets skaperevne. Hvor man verdsetter og nærer dyp forståelse for lekens funksjon og betydning i barnelivet".

Barndom er en film af Margreth Olin, produceret af Speranza Film, 2017. På EMU Dagtilbud ligger kun filmens trailer; på Margreth Olins hjemmeside kan I læse mere om filmen.

Siden er opdateret 02. december 2020 af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.