Aktivitet

Rend og hop med Oliver og Ida

"Rend og hop med Oliver og Ida" er en bevægelsesindsats, der skal støtte barnets motoriske udvikling og sikre alsidig bevægelse i barnets hverdag.

Figuren Ida
© Rend og hop

Rend og hop med Oliver og Ida er udviklet til motoriske lege på tværs af de primære bevægelsessanser og kan formgives, så det passer ind i det enkelte dagtilbuds pædagogik, traditioner, rum og rammer.

 

Motoriske færdigheder

Barnet erobrer verden gennem krop og bevægelse og har brug for rammer og tid til at udvikle sine motoriske færdigheder. En god motorik kræver, at barnet er aktivt, øver sig og stimuleres til alsidig bevægelse.

Arbejdet med motoriske færdigheder har ifølge undersøgelser flere fordele:

  • Et motorisk veludviklet barn har lettere ved at indgå i sociale fællesskaber end børn med motoriske vanskeligheder, fordi det kan deltage i lege uden at koncentrere sig om kropslige begrænsninger og basale bevægemønstre.
  • Et barn med en sikker motorik har et bedre fundament for læring, fordi det ikke skal bruge unødig energi på kroppens funktioner, men i stedet kan koncentrere sig og fokusere.
  • En veludviklet kropsstamme gør det lettere for barnet at sidde stille og roligt.

Rend og hop med Oliver og Ida er udviklet i et samarbejde mellem Nordea-Fonden, Danmarks Idrætsforbund og KFUMs Idrætsforbund.

På hjemmesiden Rend og hop kan I læse meget mere om bevægelsesindsatsen, bl.a. om kursusforløb, lege m.m.

Til Rend og hop med Ida er udviklet en app, som indeholder alle de små film, der ligger her på siden.

Alle øvelser er udgivet som fysiske kort, som er gratis og bestilles via hjemmesiden.

Siden er opdateret 02. december 2020 af emu-redaktionen
Rettigheder:

Rettigheder

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.