Danmarks Læringsfestival afholdes den 13. og 14. marts i Bella Center

Danmarks Læringsfestival samler hvert år mere end 8.000 undervisere, konsulenter, studerende, pædagoger og ledere til konference, udstilling, videndeling og netværk.

Programmet for Læringsfestivalens to dage byder på spændende oplæg, debatter og workshops – alt sammen målrettet aktører fra dagtilbud, grundskoler, gymnasier, erhvervs- og voksenuddannelser, ledelse og forskning.

På Læringsfestivalens første dag mødes undervisningsminister Merete Riisager og uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers til en faglig snak med Christiane Vejlø. Merete Riisager indleder bagefter en paneldebat med undervisningsordførere om digitalisering på uddannelsesområdet.

Praksisnær og inspirerende gratis udstilling

Læringsfestivalens store udstillingsområde byder på 260 stande, hvor forlag, organisationer og offentlige myndigheder præsenterer analoge og digitale læremidler, andre EdTech-produkter, nye tiltag og idéer til praksis.

Igen i år står en række kommuner klar til at give deres bud på, hvordan en moderne kommune tænker og praktiserer uddannelse og rammer for læring. Kommunerne sætter gang i debatten og inviterer de besøgende til at lade sig inspirere eller provokere.

Som altid udstiller institutioner fra hele landet deres inspirerende pædagogiske projekter i et åbent udstillingsområde. Engagerede projektledere og elever fortæller om konkrete projekter, som inspirerer til at involvere eksterne samarbejdspartnere, teknologi og meget mere i skolernes hverdag.

Hør også 72 gratis oplæg fra udstillerne og slut begge dage med et inspirerende foredrag, som er åbent for alle:

  • Onsdag: Hør forfatter Michael Ejstrup med sin bog ’Ordet fanger’.
  • Torsdag: Oplev Karen-Marie Lillelund om humor som værktøj til arbejdsglæde.
Danmarks læringsfestival
© Børne- og Undervisningsministeriet

Ambitiøst og højaktuelt konferenceprogram

Med udgangspunkt i temaet teknologiforståelse har Børne- og Undervisningsministeriet i tæt samråd med uddannelsessektoren sammensat to dages konferenceprogram, som bringer den nyeste forskning og viden i spil. Fear of missing out (FOMO) er også et af de begreber, vi tager under behandling.

Danske og internationale eksperter står for konferencens keynotes:

  • Dr. Chris Stephenson, leder af Computer Science Education Strategy hos Google
  • Paneldebat med Ole Sejer Iversen, Anne Boie Johannesson, Sahra-Josephine Hjorth, Abdel Aziz Mahmoud, Charlotte Rønhof - moderator Camilla Mehlsen.
  • Christiane Vejlø, radiovært, digital trend- og fremtidsanalytiker, blogger og foredragsholder
  • Dr. Leigh Ann Delyser, co-founder og managing partner for Computer Science for ALL (CSforALL)
  • Nikolaj Sonne, journalist, DR-vært og tænkehat

Konferencen kræver billet og er opdelt i spor for: Dagtilbud, grundskolen, de gymnasiale uddannelser, erhvervsuddannelser, voksen- og efteruddannelser, et tværgående ledelsesspor og et nyt spor på tværs af alle uddannelsesområderne. Derudover er der et særarrangement om ordblindhed.

Siden er opdateret 04. marts 2019 af emu-redaktionen
Rettigheder:

Rettigheder

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - BY/NC/SA Navngivning / Ikkekommercielt / Del på samme vilkår. http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/dk/.
Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme
Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.